nl | fr | en | es | pl

Referenties

Abbott (Châtillon-sur-Chalaronne, France) - Enprotech ChemActor

1-1-2016 - Abbott is a multinational company manufacturing a broad range of products reaching from Pharmaceuticals and nutritional products to medical tests and diagnostic instrument systems which are used by hospitals, laboratories and physician offices. At the company’s French site in Châtillon-sur-Chalaronne, the industrial effluent resulting from production needed to be pre-treated before discharge to the sewer. The installation of a physicalchemical treatment with sludge dewatering allowed to drastically reduce the loading of the wastewater and enable the safe discharge to the municipal sewer.

Lees meer

top

Attero (Essent Milieu Zuid, Venlo): Anaerobe BioActor; groene energie

16-3-2010 - Attero, in 2009 nog Essent Milieu Zuid, verwerkt in Venlo al ruim vijftien jaar groente-, fruit- en tuinafval van huishoudens uit de regio tot compost en biobrandstof voor specifieke energiecentrales.

Lees meer

top

Dejaeghere: anaerobe bioactor met aerobe nazuivering

19-1-2010 - De firma Dejaeghere, opgericht in 1983, is een Belgisch productiebedrijf van het volledige
gamma diepvriesgroenten en –fruit die in alle verpakkingen wereldwijd wordt geëxporteerd.
Als hoofdproductie wordt voornamelijk bloemkool, bonen, erwten, spinazie en wortelen verwerkt.
Negentig procent van het productievolume wordt wereldwijd geëxporteerd. Verhoging van de productiecapaciteit noopte de firma tot het vervangen van de bestaande verouderde anaerobe lagune door de reeds bewezen technologie van de UASB reactor.

Lees meer

top

Holliday Pigments (Frankrijk): Tweetraps fysico-chemie

20-8-2009 - Holliday Pigments is wereldleider in de productie van de pigmenten Ultramarine Blauw en Violet Mangaan. Vanuit de productie-eenheid in Comines, Frankrijk, wordt het pigment geëxporteerd naar meer dan 80 landen.
De nieuwe waterzuiveringsinstallatie zal operationeel zijn in het tweede kwartaal van 2009.


Lees meer

top

Agristo - Harelbeke (Membraanbioreactor)

27-8-2008 - Enprotech bouwt met succes MembraanBioreactor bij Agristo.

Lees meer

top

Alken Maes - Anaerobe BioActor met aerobe nazuivering

6-8-2008 - Brouwerij Alken-Maes (groep Heineken-Carlsberg) heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van bijna 2 000 000 hl bier en heeft een assortiment van ongeveer 30 varianten bier. Het productiecentrum van de brouwerijgroep in Alken (Limburg) concentreert zich voornamelijk op het brouwen van bier van lage en hoge gisting.
De bierbrouwerij beschikt al bijna 20 jaar over een aerobe biologische behandeling. Door de gestage capaciteitsuitbreiding van de fabriek geraakte de installatie overbelast, met als gevolg een slecht zuiveringsrendement en geurhinder.
De oplossing lag in het inbouwen van een anaerobe voorzuivering waardoor een perfecte effluentkwaliteit werd afgeleverd, de energiekosten gevoelig daalden en de geurhinder als sneeuw voor de zon verdween.
De installatie behandelt tot 1700 m³/dag afvalwater en werd opgestart in januari 2008. De oplevering werd verkregen in september 2008. 


Lees meer

top

Schering Plough Labo: aerobe BioActor en physicochemische zuivering

23-12-2007 - Schering-Plough Corporation is een Amerikaanse farmaceutische groep die zich toelegt op de commercialisering van producten uit eigen onderzoek.
De vestiging Schering-Plough Labo N.V. in Heist-op-den-Berg is het grootste en het meest complexe productiecentrum buiten de Verenigde Staten. De hele portfolio van tabletten, siropen, neussprays, zalven, steriele poeders, oogdruppels en injecties wordt hier onder de strengste ‘current Good manufacturing Practices’ (cGmP) reglementeringen geproduceerd.
De waterzuiveringsinstallatie behandelt 450 m³/dag en is een combinatie van fysico-chemische en biologische technologie. Ze werd opgestart in mei 2007 en opgeleverd eind 2007. Vanaf januari 2008 wordt de installatie geëxploiteerd door Enprotech.


Lees meer

top

Sobelgra - Antwerpen

18-8-2006 - SOBELGRA geeft ENPROTECH de opdracht voor de bouw van een biomembraanreactor met hergebruik van het gezuiverd effluent.

Lees meer

top

Danone: Voorzuivering, aerobe zuivering, slibontwatering en exploitatie

1-1-2006 - Danone België is gespecialiseerd in verse zuivelproducten en is marktleider op nationaal niveau. In de vestiging in Rotselaar bevinden zich de Europese productie-eenheid van Actimel en het distributiecentrum voor de producten van Danone.
Verhoging van de productievolumes en een verouderde installatie noopte de firma tot het vernieuwen en uitbreiden van de bestaande installatie. Een nieuwe vetvang, een nieuwe nabezinker en extra beluchting werden voorzien en de slibontwatering werd geoptimaliseerd. Met het oog op een goed onderhouden en een goed draaiende installatie werd de volledige exploitatie uit handen gegeven.


Lees meer
contact | copyright Enprotech 2018 ©