nl | fr | en | es | pl
Referenties / Case studies / Alken Maes - Anaerobe BioActor met aerobe nazuivering

6-8-2008 - Alken Maes - Anaerobe BioActor met aerobe nazuivering

Brouwerij Alken-Maes (groep Heineken-Carlsberg) heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van bijna 2 000 000 hl bier en heeft een assortiment van ongeveer 30 varianten bier. Het productiecentrum van de brouwerijgroep in Alken (Limburg) concentreert zich voornamelijk op het brouwen van bier van lage en hoge gisting.
De bierbrouwerij beschikt al bijna 20 jaar over een aerobe biologische behandeling. Door de gestage capaciteitsuitbreiding van de fabriek geraakte de installatie overbelast, met als gevolg een slecht zuiveringsrendement en geurhinder.
De oplossing lag in het inbouwen van een anaerobe voorzuivering waardoor een perfecte effluentkwaliteit werd afgeleverd, de energiekosten gevoelig daalden en de geurhinder als sneeuw voor de zon verdween.
De installatie behandelt tot 1700 m³/dag afvalwater en werd opgestart in januari 2008. De oplevering werd verkregen in september 2008. 


Wenst u een meer uitgebreide omschrijving van deze case-study, dan kan dit door eenvoudige aanvraag via de contactpagina.Zie referentie: HEINEKEN

Terug naar overzicht
contact | copyright Enprotech 2018 ©