nl | fr | en | es | pl

18-8-2006 - Sobelgra - Antwerpen

SOBELGRA geeft ENPROTECH de opdracht voor de bouw van een biomembraanreactor met hergebruik van het gezuiverd effluent.

Midden 2003 heeft de mouterij SOBELGRA te Antwerpen het contract voor de bouw van een aërobe biomembraanreactor toegekend aan ENPROTECH.

SOBELGRA maakt deel uit van de Belgische multinational BOORTMALT en produceert moutproducten in België, Croatië en China.

Het contract omvat de sleutel-op-de-deur constructie van een aërobe biomembraanreactor met een capaciteit van 4 Ton COD/dag wat overeenstemt met ongeveer 50 000 I.E. (inwoners equivalent).

De installatie wordt verdubbeld in capaciteit en geïntegreerd in de bestaande aërobe bekkens. Er wordt gebruik gemaakt van interne holle vezel membranen met een hydraulische capaciteit van 80 tot 100 m_/u waarmee de grootste industriële biomembraanreactor van Europa wordt gebouwd.

Een hoog rendement Invent beluchtingsysteem wordt geïnstalleerd met voordruk. Het overschotslib wordt ontwaterd met een nieuw type Alfa-Laval centrifuge.

Het effluent wordt in een tweede fase via een omgekeerde osmose verpompt zodat het ultra zuivere water terug hergebruikt wordt in het moutproces.

De lozingsnormen na aanpassing van de bestaande aerobie met fosforverwijdering behelzen een zuiveringsgraad van meer dan >95% COD verwijdering!

De engineering en bouw van de afvalwaterzuivering is gestart in september 2003 en zal tegen juni 2004 operationeel zijn.

ENPROTECH werd gekozen voor de bouw van de afvalwaterzuivering omwille van het bedrijfszekere en kostenbesparend concept dat SOBELGRA de flexibiliteit garandeert voor maximale uitbreiding van hun productiecapaciteit te Antwerpen.Zie referentie: SOBELGRA

Terug naar overzicht
contact | copyright Enprotech 2018 ©